zondag 20 september 2015

Herfstpotje in de Dutch Oven

Herfstpotje in de Dutch Oven



Ingredienten

  • 600 g krieltjes
  • 200 g sjalotjes
  • 200 g prei
  • 200 g worteltjes
  • 200 g (grot)champignons
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 0,6 l groentebouillon
  • 1 tl korianderzaad (pletten)
  • klein bosje krulpeterselie
  • snufje peper en zout
  • 40 ml room
Een herfstige eenpansmaaltijd, ook geschikt voor vegetariërs.

Bereidingswijze:

Schrob de krieltjes, spoel en droog ze. Verwarm vervolgens de olie, rooster er de geplette korianderzaadjes in en bak hierin de krieltjes enkele minuten aan. Pel de uien en roer deze door het mengsel. Laat alles, zonder verder te roeren, een paar minuten garen. Voeg de gesneden worteltjes toe, bestrooi het geheel met peper en giet er nu zoveel bouillon bij tot alles net onder staat. Breng de inhoud tegen de kook aan. Strooi nu de grof gesneden paddenstoelen over de massa, evenals de grof gesneden prei, en laat alles in een gesloten pot een halfuur op een laag vuur sudderen. Schep tenslotte de fijngesneden peterselie, samen met de room, voorzichtig door de stoofpot. Als je er geraspte oude kaas aan toevoegt, ontstaat een volwaardige vegetarische maaltijd.
Dit recept kwam ik tegen in een uitgave van Landleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten