Heerlijk soep koken boven een houtvuur |
Echte Hongaarse Goulashsoep (Gulyas) (10 liter):
Ingrediënten:
1 pakje spekdobbelsteentjes
1500 tot 2250 gram rundvlees (soepvlees) doorregen
2 uien groot
2 tenen knoflook
paprikapoeder
1 zakje gulyas bouillonblokjes
gulyas creme tube
piros arany creme
zout naar smaak toevoegen
2 wortels
1 peterselie bosje of wortel
bosje selderij
4 paprika`s
3 tomaten of blikjes puree
evt. paddestoelen en 1/2 theelepel karwijzaad toevoegen
Bereiding:
1. Bak de spekdobbelsteentjes en fruit de ui en knoflook
en evt. karwijzaad.
en evt. karwijzaad.
2. Doe na het fruiten het vlees wat in stukjes is gesneden
erbij.
erbij.
3. Dan de paprika, de tomaten en aardappelen erbij doen.
4. De cremes erbij doen en het paprikapoeder en de
bouillonblokken. Roer het even om en vul de pan met water tot net onder de rand en
breng het geheel aan de kook.
bouillonblokken. Roer het even om en vul de pan met water tot net onder de rand en
breng het geheel aan de kook.
5. Laat het zacht pruttelen tot de aardappels gaar zijn en uit elkaar vallen
6. Doe de selderij en de peterselie erbij en laat het nog een 1/2 uur doorpruttelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten