zondag 25 oktober 2015

Pompoensoep maken boven een vuur


Ingrediënten:


1 kg pompoen (bijvoorbeeld Hokaido)
500 gram uien, fijn gesnipperd
boter of olie
1,5 liter bouillon (4 blokjes)
250 gram rookspek in dobbelsteentjes
500 gram aardappelen in kleine stukjes (om te binden)
3 theelepels kerriepoeder
2 à 3 teentjes knoflook
zout
peper
bieslook

Bereiding: 

Bak spek en uien lichtbruin in de boter of olie.



Snij de pompoen in kleine stukjes (zonder schil, draden en zaden).
Sommige pompoenen kunnen overigens met schil en al worden gegeten.



Doe de bouillon, pompoen, aardappelen en kerrie samen in de kookketel.


De soep regelmatig goed doorroeren. Kooktijd ongeveer 30 minuten.
Pureer de massa en voeg zout en peper naar smaak toe.




Erg lekker met geroosterd brood!


Bij opdienen kun je nog geknipte bieslook toevoegen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten