zaterdag 25 april 2015

Dutch Oven: recept voor een heerlijke appeltaart



Ingrediënten:
400 gr appeltaartmix
1 ei
1 kilo appels (zachtzuur)
50 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
175 gr boter
3 tl kaneel
75 gr rozijnen



Bereiding:
Warm de Dutch Oven voor op de briketten (of eventueel boven het vuur).
Schil alle appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Doe ze in een beslagkom, voeg de suiker, rozijnen en kaneel eraan toe.
Meng alles goed door elkaar. Vet de springvorm (24 cm) in met wat boter. Klop het ei in een kom.
Doe de appeltaartmix in de beslagkom, smelt de boter in de skillet en doe 2/3 van het ei ook in de kom.
Roer alles nu door elkaar en kneed het tot een geheel.
Gebruik 2/3 van het deeg om de bodem en zijkanten in de springvorm te bedekken.
Doe de appelmix in de springvorm en maak van het overige deeg reepjes en leg deze kruislings over de appels heen.
Besmeer met het overige ei het deeg.
Zet de springvorm in de DO en doe het deksel erop. Leg nu ook briketten op het deksel van de DO.
Meer briketten boven dan onder (of eventueel vuur onder), echter niet teveel bovenop, want dan brand hij van boven aan.
Controleer regelmatig of hij van boven of van onder niet te hard gaat. Pas zo nodig de briketten of het vuur aan.
Binnen 60 minuten kun je de appeltaart mooi bruin bakken.
Haal de briketten van de DO en laat hem nog even staan (naast de briketten of het vuur).
Laat de taart even afkoelen voor je de springvorm verwijderd.



   

2 opmerkingen:

  1. Het water loopt me in de mond ;-) Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie! De appeltaart uit een Dutch Oven is echt heerlijk. De korst wordt nl. niet hard. Wij vinden hem lekkerder als uit een gewone oven (maar smaak is natuurlijk altijd persoonlijk).

      Verwijderen