woensdag 29 april 2015

Dutch Oven: recept Zweedse Kladdkaka



Ingrediënten:
2 eieren
90 gram bloem
200 gram suiker
3 eetlepels cacao
100 gram boter (gesmolten)
1 zakje vanillesuiker
0,5 theelepel bakpoeder




Bereiding:
Warm de Dutch Oven voor op de briketten (of eventueel boven het vuur). Doe alle ingrediënten in een beslagkom, even mixen en dan in een rond bakblik doen (wat in de Dutch Oven past). Hoe kleiner het bakblik, hoe hoger de taart wordt. (Doe je het beslag in een groot bakblik, dan kun je eventueel ook 2 x de hoeveelheid van alle ingrediënten nemen).
Leg 5 briketten onder en 10 tot 12 briketten op de Dutch Oven en bak de taart gaar in 30 tot 40 minuten. Hoe lang de Kladdkaka in de Dutch Oven moet, hangt af van hoe kledderig je de taart wilt hebben.

Deze taart is in Zweden onder studenten erg populair, want hij is erg snel gemaakt en is erg lekker (als je van chocola houdt). Bovendien heb je niet veel ingrediënten nodig en de ingrediënten voor deze taart heb je meestal wel in huis.

Hij is erg lekker met een dot slagroom en/of verse frambozen.



Wat ook mogelijk is:
Deze Kladdkaka is ook in een gewone oven te bakken: 25 - 35 minuten op 175 graden. Ook hier geldt: hoe zachter je hem wilt van binnen, hoe korter de baktijd.


Variatie voor in de oven:
Doe het beslag in muffinvormpjes, i.p.v. een rond bakblik. Dan heb je heerlijke muffins, die lijken op brownies. De baktijd hiervoor is circa 20 minuten of wellicht zelfs nog ietsjes korter (dan blijven ze lekker zacht van binnen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten